Veelgestelde vragen

 

Kan ik met een kappersfiets over de mat rijden?

Het gebruik van de traditionele kappersfiets (kruk op wieltjes) op de kappersmat is mogelijk als je een kappersfiets hebt met brede wieltjes. De kappersmat heeft een 16 mm dikke foambasis met als toplaag 1 mm PVC, als je een kappersfiets hebt met smalle harde wieltjes zal deze niet makkelijk over de mat rollen, alhoewel er kappers zijn die het wel doen. Een alternatief is de UPis1 kruk zonder wieltjes maar met een licht bollende onderzijde. Dit is een ergonomische kruk die geen afdrukken in de mat achterlaat en eenvoudig met de hand over de mat heen te bewegen is. Deze kruk bevordert ook het actieve zitten en is daarmee gezonder dan de rijdende kappersfiets. SCH Comfort levert deze kruk en is in diverse kleuren beschikbaar.

 

De UPis1 kruk in de kapsalon

De UPis1 kruk is prima bruikbaar op een kappersmat

 

 
 

Kan ik makkelijk haar van de mat verwijderen?

Ja. De toplaag van de kappersmat is van antistatische PVC dus haren plakken niet aan de mat en zijn gemakkelijk van de mat af te vegen met de kappersbezem. Eventueel met behulp van een föhn de haren rond de stoelvoet wegblazen. Eigenlijk niet anders dan haar rond de stoel zonder een kappersmat.

 

Wat als er vloeistof op de mat komt?

De kappersmat is waterproof en vuilafstotend. De toplaag PVC van de kappersmat heeft van zichzelf een hoge chemische bestendigheid dus verfvlekken van kleurstoffen of waterstofperoxide zijn eenvoudig met een microvezeldoek te verwijderen. Zo wordt ook de vloer zelf beschermd.

 

Heeft een kappersmat onderhoud nodig?

De mat kan het beste wekelijks met een microvezeldoek klam vochtig worden afgenomen, of direct nadat er kleurstoffen zijn gemorst. Periodiek kan de mat behandeld worden met een PVS Polish waarmee de kleur en glans van de mat wordt opgehaald, lichte krasjes worden gedicht en de antistatische laag wordt hersteld. Eén keer per maand volstaat. SCH Comfort levert deze polish.

 

Is de mat wel veilig?

De anti vermoeidheids mat met een dikte van 16 mm heeft een aflopende rand en zuigt vacuüm aan de vloer, struikelen over de mat is daarmee vrijwel uitgesloten. Dit blijkt ook uit de praktijk, wij hebben hier van onze klanten nooit opmerkingen over ontvangen.

Kappersmat van SCH comfort met veilige aflopende randen

Anti vermoeidheids mat met veilige aflopende rand

 

Hoe duurzaam is een anti vermoeidheid mat?

Kappersmatten zijn vervaardigd uit twee materialen: een toplaag van PVC en een foamlaag van PU polyurethaan.

PVC (Polyvinylchloride) en het milieu
PVC is everywhere! Neemt u maar eens een kijkje om u heen. PVC is zelfs in direct contact met ons eten & drinken, hoeveel verpakkingen zijn er niet gemaakt van PVC? En als het carnaval is dan eten we massaal uit plastic bakjes en drinken we uit plastic bekers.
 PVC bestaat in harde vorm en zachte vorm, door gebruik te maken van weekmakers krijgt PVC oftewel Polyvinylchloride de gewenste zachte eigenschappen en is het geschikt om ze te verwerken tot anti vermoeidheidsmatten.
De productie van PVC is in alle eerlijkheid niet milieuvriendelijk te noemen, echter wanneer wij dit vergelijken met alternatieve kunststofsoorten waarmee zacht kunststof gemaakt kan worden dan is PVC de minst milieuverontreinigende optie. Er bestaat geen gezondheidsrisico voor mens en dier, er komen geen schadelijke stoffen vrij in de lucht als gevolg van materiaal veroudering. PVC is de milieuvriendelijkste kunststofsoort om te gebruiken ter vervaardiging van onder andere comfortmatten.

PU (Polyurethaan) en het milieu
Polyurethaan bevat nagenoeg geen schadelijke stoffen en is uiterst duurzaam. Gezien de steeds grotere nood aan materialen die ons milieu niet aantasten is dit een zeer groot voordeel. Polyurethaan is eigenlijk geen (natuur)rubber of kunststof, maar zit er ’tussenin’. Het heeft de sterkte van kunststof en de elasticiteit van rubber. Polyurethaan (PU) kent veel toepassingen en maakt ons leven makkelijker, comfortabeler en milieuvriendelijker.

 

Hoelang gaan kappersmatten mee?

Dit hangt mede af van de intensiteit van het gebruik en type schoenen. Bij normaal gebruik en regelmatig onderhoud kan een kappersmat gemiddeld zo’n 5 jaar meegaan.

 

Staat je vraag er niet bij?

Neem contact met ons op, we helpen je graag!